WIJ LEVEREN EN MAKEN DIVERSE SOFTWARE PRODUCTEN OP MAAT ZOALS:

  • WEBSITES
  • WEB SYSTEMEN
  • CONTENT MANAGEMENT
  • BACK-END SYSTEMEN
  • WINDOWS SOFTWARE
  • CONSULTANCY
  • DATABASES
  • APPS

Edening: Kantoor automatisering op maat

Edening is gespecialiseerd in het op maat maken van kantoor software. Kosten worden bespaard door het in kaart brengen van bedrijfsprocessen, zoals bijvoorbeeld het automatiseren van logistieke processen of de orderverwerking. Edening luistert aandachtig naar uw wensen. We geven advies in de best te gebruiken automatisering, zodat de kosten niet groter worden dan de baten.

Websites en Web systemen

Edening maakt websites op maat. Dit zorgt voor een maximaal marketing resultaat. Websites kunnen uitgebreid worden met extra functionaliteit. Veelal zal dan gebruik gemaakt worden van online databases, zodat alle data of content van een website dynamisch getoond en beheerd kan worden. Deze databases kunnen weer gekoppeld worden aan bestaande databases binnen een bedrijf.

Er bestaan inmiddels duizenden kant-en-klare Content Management Systemen, waarvan Wordpress en Joomla de bekendste zijn. Het voordeel is dat je met deze pakketten snel en eenvoudig informatie op internet kunt plaatsen zonder technische kennis, ideaal voor de echte doe-het-zelver. Maar als een bedrijf voor een professionele aanpak kiest, is maatwerk de beste oplossing. Alleen met maatwerk kunnen interne databases gekoppeld worden aan een website. Verder hebben deze pakketten nog een groot nadeel: het ontwerp van de website wordt aangepast aan het systeem. Er wordt meestal zelfs gekozen voor een onpersoonlijk standaard ontwerp dat ook gebruikt wordt op veel andere websites. Op deze manier worden onnodig concessies gedaan aan het ontwerp en de bijbehorende marketingstrategie. Een gemiste kans, want een website kan ook goed gebruikt worden voor promotionele doeleinden (zie ook Reclame & Marketing). Door concessies te doen aan het ontwerp, wordt vaak het doel van de website voorbijgeschoten. Daarom maakt Edening daar waar nodig Content Management op maat, zodat het systeem aangepast wordt aan het ontwerp en niet andersom. Websites zijn ook te integreren met diverse social media en andere online platformen. We kijken altijd naar uw persoonlijke wensen en situatie, zodat we in overleg voor de optimale strategie kunnen kiezen.

Windows software

Windows applicaties zijn er in alle vormen en maten. Voor een groot aantal toepassingen zijn al goede applicaties beschikbaar. Zo zijn er al uitstekende e-mail programma’s, internet browsers, fotobewerkers, virusscanners etc. Er zijn echter situaties die specifiek zijn voor uw bedrijf en waarvoor nog geen geschikte software voorhanden is. Edening maakt windows applicaties op maat, zodat ook deze processen geautomatiseerd kunnen worden en kosten bespaard worden.

Ook windows applicaties worden, daar waar nodig, voorzien van databases om data te kunnen beheren. Op deze manier kan Edening zeer uiteenlopende windowssystemen bieden. Voorbeelden zijn voorraad-, facturatie- of klanteninformatiesystemen. Ook kan integratie plaatsvinden met bestaande office producten zoals Excel en Word.

Back-end systemen

Zogenaamde back-end systemen (systemen die op de achtergrond op een server draaien) zijn ook mogelijk. Hieronder valt de automatisering van een groot aantal bedrijfsprocessen, zoals het automatiseren van logistieke processen of de orderverwerking. Deze processen kunnen beheerd worden vanaf meerdere computers, maar het proces zelf draait op een server. Dit beheer kan ook met web applicaties of met op maat gemaakte apps indien dit wenselijk is.

Technologie

Om dit allemaal te kunnen realiseren, maakt Edening gebruik van de nieuwste technieken. Voor websites wordt HTML 5, CSS 3 en Javascript i.c.m. JQuery gebruikt. Deze technologieën kunnen tegenwoordig zelfs gebruikt worden voor windows applicaties door gebruik te maken van het Microsoft .NET (spreek uit: dotnet) platform. De .NET componenten maken we het liefst met C#. Deze object georiënteerde taal, ook wel OO (object oriented) genoemd, zorgt er voor dat we deze componenten kunnen gebruiken voor zowel windows- als web- als app-toepassingen. Voor het opslaan van data maakt Edening gebruik van relationele databases. Voor optimale integriteit van data en de snelheid van de applicaties is Microsoft SQL Server de beste oplossing. Vanuit kosten/baten overweging kan ook gekozen worden voor het gebruik van open source producten, zoals Firebird of het bij webhosting vaak gebruikte MySQL.

EDENING BRENGT UW SITUATIE EN PROCESSEN IN KAART

ZODAT DE AUTOMATISERING VOOR EEN BESPARING OP DE KOSTEN ZORGT