MET ONZE DUURZAME PROJECTEN DRAGEN WE BIJ AAN:

  • GROEN IN MAASTRICHT
  • TEMPERAMENTENLEER
  • BIOLOGISCHE VOEDING
  • SALVESTROLEN
  • HORMONEN IN BALANS
  • BUURT IN VERBINDING
  • MOESTUINEN VOOR SCHOLEN
  • LOKALE PRODUCTEN
  • NATUUR

Edening: Diverse duurzame projecten die we opgezet hebben

Edening heeft zijn koperen jubileum al gevierd: meer dan 12,5 jaar verrichten wij reclame en automatisering werkzaamheden. We gaan u hier niet vermoeien door ons compleet opgebouwde portfolio op te sommen. Aangezien wij maatwerk verrichten is dat wat ons betreft zinloos. Ieder bedrijf krijgt en verdient bij ons een eigen oplossing met een eigen karakter. In plaats daarvan willen we wel een aantal projecten toelichten waarmee we een bijdrage willen leveren op het gebied van duurzaamheid.

Met diverse uiteenlopende projecten proberen wij op onze manier een bijdrage te leveren aan onze lokale samenleving. Daarbij proberen we iets verder te gaan dan alleen MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een mooie visie voor een duurzame bedrijfsvoering dat gelukkig steeds meer bedrijven toepassen. Wij proberen daarnaast ook resources te leveren voor lokale initiatieven of we starten ze gewoon zelf.

Groen Maastricht

Met Groen Maastricht hebben we een platform bedacht dat informeert en inspireert om samen te bouwen aan een nog groener Maastricht. Het platform brengt de groen initiatieven van Maastricht in kaart. Daarnaast biedt het een overzicht van alle groen evenementen in de buurt, nieuwsberichten en elke maand komt er een groen gezicht aan het woord, iemand die iets betekent voor Maastricht op het gebied van groen. We zijn erg blij dat we dit idee mochten verwezenlijken van gemeente Maastricht. We hebben mede hierdoor een bijdrage kunnen leveren aan vele groen initiatieven in de stad. Een van deze initiatieven, Tuinzicht Lichtenberg, hebben we mede bedacht en opgezet. Dit project zorgt ervoor dat de basisschool kinderen weer met de handen in de aarde mogen in hun moestuintjes en het zorgt voor een verbinding in de buurt. Kom vooral kijken op www.groen-maastricht.com.

De Bio Markt

Deze biologische boerenmarkt staat elke donderdag van 13:30 tot 18:30 op de stationsstraat in Maastricht. Ze verkopen lekkere en verse groenten, fruit, kaas, andere melkproducten en ambachtelijke broden en dat proef je. Daar zijn we erg blij mee en daarom maken we al vele jaren graag reclame voor ze. Zo hebben we een strategie uitgewerkt om meer bekendheid te geven aan de markt en hebben we onder andere het logo, de flyers, de schorten en de tassen ontworpen. Meer informatie (binnenkort meer) staat op www.bio-markt.nl en kom gewoon eens langs op donderdag en proef het zelf.

Diverse Lezingen

Edening heeft diverse succesvolle lezingen georganiseerd vooral gericht op het gebied van voeding. We hebben Ellen Retara uitgenodigd om iets te vertellen over de temperamentenleer. Deze leer groepeert persoonlijkheidskenmerken in vuur, aarde, lucht en water types. Ellen legde zeer interessant uit welke voeding elk type het beste kon gebruiken.

Frank Raddar presenteerde een verhaal over wildpluk en over salvestrolen. Het was erg boeiend om te horen hoeveel eetbare groenten er in ons heuvelland in het wild groeien. In tegenstelling tot bijvoorbeeld door monocultuur gekweekte groenten hebben wildpluk en ook biologisch-dynamisch geteelde planten een hoge energetische waarde. Dit zorgt ervoor dat planten salvestrolen aanmaken die op mensen een kanker remmende werking hebben.

Ralph Moorman heeft een lezing gegeven over het beter in balans brengen van hormonen. Met hormonen in evenwicht voel je je gezonder en fitter. Veel diëten houden geen rekening met hormonen waardoor je na een periode van afvallen, de kilo's weer minstens net zo snel terugkrijgt. Ralph legde ons gepassioneerd uit welke hormonen er allemaal in ons lichaam zitten en welke functie ze hebben. Ook legde hij uit waardoor sommige hormonen uit balans kunnen raken en wat we hieraan kunnen doen.

WIJ PROBEREN ALS BEDRIJF EEN BIJDRAGE TE LEVEREN AAN DUURZAAMHEID

MET DE COMMUNICATIE OVER EEN NATUUR IN BALANS EN GOEDE VOEDING